افسردگی

photo_2018-10-01_19-05-51.jpg

معمولا برای افسردگی خفیف دارو تجویز نمیشود. راههایی مانند روان درمانی، مشاوره، طب سوزنی، یوگا، مدیتیشن، تغذیه مناسب، ماساژدرمانی، موسیقی یا هنردرمانی، معنویت و ورزش در درمان موارد خفیف افسردگی موثرند. اما موارد متوسط تا شدید افسردگی حتما باید دارو استفاده کنند. با پیشرفتهای جدید علمی درحال حاضر حدود سی نوع داروی ضدافسردگی در دنیا موجود است. داروهای ضد افسردگی با تنظیم فعالیت میانجی های مغزی مانند سروتونین و نورآدرنالین باعث بهبود علائم میشوند. بسیاری از بیماران بدلیل ترس از اعتیاد و وابستگی دارویی از مصرف دارو اجتناب میکنند که این نگرانی بی مورد است. زیرا داروهای ضد افسردگی برخلاف آرامبخش ها اعتیاد ایجاد نمیکنند. البته قطع ناگهانی دارو عوارضی مانند خماری را بهمراه دارد.

photo_2018-09-30_20-36-51.jpg

در موارد خفیف افسردگی دارو تجویز نمیشود. انجام ورزش منظم، تغذیه ی سالم و مراجعه به روانشناس میتواند به درمان کمک کند.

photo_2018-09-30_20-35-08.jpg

معمولا برای افسردگی خفیف دارو تجویز نمیشود و راههای زیر برای درمان آن توصیه میشود:

  • حدود سی تا شصت دقیقه در روز ورزشی منظم مانند پیاده روی را انجام دهید.
  • بیشتر از قبل به اجتماع وارد شوید و از انزوا بدر آیید و در فعالیتهای اجتماعی شرکت کنید و تماس منظم با دوستان صمیمی داشته باشید.
  • انجام برخی کارهای ساده نیز در غلبه بر رخوت شما موثرند. مثلا مطالعه مطالب انگیزشی، تهیه لیست از کارهایی که دوست دارید انجام دهید، و شروع و اتمام کارهای کوچک، پوشیدن لباس مرتب و آراستگی ظاهر.
  • یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. یعنی اینکه از شیرینی و نمک و چربی زیاد و فست فودها اجتناب کنید ولی میوه ها و سبزیجات و آب و غذاهایی که اصطلاحا غذای مغز نام دارند، مانند ماهی ها، آجیل، تخم مرغ، غلات کامل مانند نان جو، شکلات تلخ، و چای سبز را بیشتر مصرف کنید. همچنین مصرف مکمل های حاوی امگا سه، ویتامین ب، و املاحی نظیر منیزیم و آهن و روی برای شما مفید هستند.
  • تلاش کنید شبها حداقل هفت ساعت بخوابید.
  • تلاش کنید مشکلات روزمره تان را مدیریت کنید تا استرس ها و تنش های روزانه تان را کاهش دهید.
  • نهایتا مراجعه به روانشناس، انجام تکنیک های تمدد اعصاب، رواندرمانی، طب سوزنی، ماساژ درمانی، پرداختن به موسیقی یا هنردرمانی، و درنهایت انجام عبادت در درمان موارد خفیف افسردگی بسیار موثرند.

photo_2018-09-30_20-33-58.jpg

قبل از شروع درمان افسردگی، به نکات زیر توجه کنید: نخست اینکه باور داشته باشید افسردگی حتی در شدیدترین نوع خود نیز معمولا قابل درمان است، پس هرگز برای کمک به خود درنگ نکنید. ابتدا بهتر است از منابعی مطمئن، راجع به حالت خود مطالعه کنید و تازه ترین اطلاعات پزشکی و روانشناسی را از افرادی که در این زمینه متخصص هستند کسب نمایید. همچنین باید بدانید که یافتن راهی مناسب برای درمان، و همچنین یافتن مرکزی که مناسب حال شما باشد، یک فرایند زمان بر است و درمان افسردگی نیز مبتنی بر آزمون و خطاست، و درنتیجه یک پروسه زمان بر میباشد. دوم اینکه، افسردگی شما ممکن است ثانوی به یک بیماری مزمن زمینه ای باشد. در نتیجه همزمان با شروع درمان افسردگی، آن بیماری نخستین نیز باید به بهترین شکل ممکن تحت کنترل باشد. در پستهای بعدی به ادامه ی مطلب خواهم پرداخت.

photo_2018-09-30_20-05-14.jpg

دانشمندان به دنبال راهی هستند تا با ایجاد خاطرات ساختگی، خاطره های خوشی مانند مسافرت های فوق العاده را وارد مغز افراد کنند تا به این روش افسردگی و دیگر بیماریهای روانی را درمان کنند.

photo_2018-09-30_19-43-54.jpg

علل افسردگی متعدد و پیچیده هستند و شامل عوامل بیولوژیک، روانشناسی، و اجتماعی میشوند. از جمله علتها میتوان به ژنتیک، استرس، برخی بیماریها، سوءمصرف مواد و برخی داروها اشاره کرد. اما اثبات شده است که تغییر در تعادل شیمیایی مغز، و میزان ترشح هورمونها و افزایش و کاهش آنها نیز بر وضعیت روانی افراد تاثیرگذار است. یکی از موثرترین میانجی های عصبی که در ایجاد افسردگی موثر است ماده ای بنام سروتونین میباشد. بطوریکه کمبود سروتونین ممکن است باعث افسردگی شود. و یکی از اهداف درمان افسردگی، تنظیم تعادل سروتونین در مغز مبتلایان است.